Eerste Nacht van de Viool
groot succes

Het publiek werd verrast door jong talent en begroet door oude bekenden. The Pit, waar gebattled werd door onze laureaten, was zó populair dat er niemand meer bij kon. Ook werd er in Club Nine volop genoten van tot dan toe nog onbekende muziek van bijvoorbeeld Shauntell Baumgard, die menig voetje op de maat deed tappen. Over tappen gesproken, Moniek de Leeuw gaf op dezelfde plek een meeslepend optreden waarbij ze al vioolspelend tapdanste en haar enthousiasme moeiteloos tot de achterste rij verspreidde. 

"Je ziet niet vaak een festival dat zo strak in de roos schiet: het is laagdrempelig, de sfeer is los, het publiek is jong en oud en het muzikale aanbod is kwalitatief hoog en divers. De viool is geen louter klassiek instrument, bewijst al dat talent, en dat is het ook nooit geweest, laten de fiddle- en volksmuziekmastodonten horen."
- recensie NRC

Velen kwamen op de grote namen op de line-up af, zoals Frankie Gavin, Isabelle van Keulen en Roby Lakatos. Deze vioollegendes stelden niet teleur. Ook bij de grote geïmproviseerde jam waarmee het festival tot een fantastische finale kwam, lieten deze violisten van zich horen. Er ontstond een prachtig en uniek samenspel tussen hen en de jonge honden die onder leiding van Tim Kliphuis allemaal samenspeelden en stuk voor stuk soleerden. 

Wat een mooie avond!

volgende editie: vrijdag 26 januari 2024