Open Podium

Nieuws: Het Open Podium en het Violenorkest worden uitgesteld naar zondag 24 april 2022

We vinden dit heel vervelend, want we weten dat iedereen heel hard heeft geoefend en met jullie kijken we er erg naar uit. Maar niet getreurd, op zondag 24 april maken we er alsnog een mooie dag van.
Het Open Podium en het Violenorkest zijn bedoeld om jezelf te presenteren aan publiek en om samen muziek te maken. En juist dát is nu allemaal lastig. We mogen geen publiek toelaten en we mogen niet met veel mensen op of achter het podium staan.
Het Open Podium en het Violenorkest zijn concerten, waarbij veel musici achter het podium inspelen, repeteren, en vervolgens vlak na elkaar of samen op het podium staan. Het blijkt helaas niet mogelijk om dit op een veilige manier te organiseren.
We hebben daarom besloten om zowel het Open Podium als het Violenorkest uit te stellen naar 24 april 2022. We vragen jullie zondag 24 april alvast vrij te houden. De locatie maken we later bekend. Deelnemers worden op de hoogte gehouden.
De partijen voor het Violenorkest zijn vandaag op de website gezet en je kan ze hier downloaden. Tim Kliphuis heeft 3 stukken voor ons geschreven. Kijk er vast naar, maar we laten je nog weten welke partij jij gaat spelen.

OPEN PODIUM
Wil je podiumervaring opdoen, zonder meteen voor een jury of een panel te spelen? Dan is het Open Podium is speciaal voor deelnemers, die nog niet zo ver zijn dat ze willen deelnemen aan de Iordens Prijs of de Showcase. Door je in te schrijven voor het laagdrempelige Open Podium kan je toch meedoen. En voor viooldocenten is het een goede gelegenheid om meer leerlingen mee te nemen. Zo wordt het een echte dag uit voor de hele vioolklas. Het NVC zorgt voor een pianist, waardoor het nog makkelijker wordt om mee te doen.

Deelnemers spelen een programma van maximaal 5 minuten. Voordat het Open Podium echt begint krijgen alle deelnemers de gelegenheid om ca. 10 minuten op het podium in te spelen. 

Het Open Podium is op dezelfde dagen als de voorrondes van de Iordens A en Iordens B Prijzen en de Showcase. Als je wil mag je ook meedoen met het Violenorkest.

Belangrijke data

Inschrijving
Open Podium

2 augustus t/m 
1 oktober
(verlengd t/m 30 november 2021)

Open Podium

verplaatst naar 24 april 2022

Violenorkest

verplaatst naar 24 april 2022

Violenorkest

Alle deelnemers aan het Davina van Wely, Iordens A, Iordens B, de Showcase en het Open Podium zijn automatisch ingeschreven voor deelname aan het Violenorkest. Dit orkest repeteert onder leiding van Tim Kliphuis op zaterdagochtend 29 januari en zal die middag tijdens het juryberaad van de Davina van Wely finale optreden. Tim Kliphuis schrijft speciaal voor dit orkest een nieuwe compositie.

Downloads

Lees hieronder het deelnemersreglement:

Heb je vragen?

Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar post@vioolconcoursen.nl