Showcase | 13 en 14 januari 2024

De Showcase is voor violisten van 6 tot en met 17 jaar die zich willen presenteren aan publiek en een panel van deskundigen. Violisten spelen een zelf gekozen programma van maximaal 8 minuten. Het is ook mogelijk om samen een duo te spelen. Na jullie optreden gaan je in gesprek met (leden van) het panel en kun je feedback en tips krijgen. Ook krijgen je een certificaat van deelname uitgereikt. 
Deelnemers aan de Showcase nemen ook deel aan het Violenorkest. Op zaterdag 27 januari geeft het Violenorkest een concert in TivoliVredenburg.

Goed om te weten:
In het deelnemersreglement staat dat er per docent maximaal 4 leerlingen mogen worden ingeschreven voor de Showcase. Dit is een richtlijn om zoveel mogelijk jonge violisten de kans te geven om mee te doen. Mocht hierdoor echter die ene leerling buiten de boot vallen, neem dan voor overleg contact op met de organisatie via post@vioolconcoursen.nl.
En als je nu nog niet precies weet wat je gaat spelen op de Showcase, dan is het geen probleem om dat later alsnog door te geven.

Belangrijke data

Inschrijving
NVC2024

1 augustus t/m 
31 oktober 2023
(NB inschrijftermijn verlengd)

Viooldag 2023

zondag 22 oktober 2023

Showcase

13 en 14 januari 2024

Violenorkest

zaterdag 27 januari 2024

Violenorkest (alle deelnemers)

Alle deelnemers aan het Davina van Wely, Iordens A, Iordens B, de Showcase en het Open Podium zijn automatisch ingeschreven voor deelname aan het Violenorkest. Dit orkest repeteert onder leiding van Tim Kliphuis op zaterdagochtend 27 januari en zal die middag tijdens het juryberaad van de Davina van Wely finale optreden. Dit bijzondere concert is vrij toegankelijk.
Tim Kliphuis schrijft speciaal voor dit orkest een nieuwe compositie.

Downloads

Lees hieronder het Jury- en deelnemersreglement:

Heb je vragen?

Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar post@vioolconcoursen.nl