Open Podium 14 januari 2024

Wil je podiumervaring opdoen, zonder meteen voor een jury of een panel te spelen? Dan is het Open Podium is speciaal voor jou! Schrijven je in voor het Open Podium zodat ook jij kan meedoen met het Nederlands Vioolconcours. Voor viooldocenten is het een goede gelegenheid om meer leerlingen mee te nemen. Zo wordt het een echte dag uit voor de hele vioolklas. Het NVC zorgt voor een pianist, waardoor het nog makkelijker wordt om mee te doen.
Deelnemers spelen een programma van maximaal 5 minuten. Voordat het Open Podium echt begint krijgen alle deelnemers de gelegenheid om kort zonder pianist op het podium in te spelen. 

Het Open Podium is op dezelfde dagen als de voorrondes van de Iordens B Prijs en de Showcase. Als je wil mag je ook meedoen met het Violenorkest.

Goed om te weten:
In het deelnemersreglement staat dat er per docent maximaal 4 leerlingen mogen worden ingeschreven voor de Showcase. Dit is een richtlijn om zoveel mogelijk jonge violisten de kans te geven om mee te doen. Mocht hierdoor echter die ene leerling buiten de boot vallen, neem dan voor overleg contact op met de organisatie via post@vioolconcoursen.nl.
En als je nu nog niet precies weet wat je gaat spelen op de Showcase, dan is het geen probleem om dat later alsnog door te geven.

Belangrijke data

Inschrijving
Open Podium

1 augustus t/m 
31 oktober 2023
(NB inschrijftermijn is verlengd)

Viooldag 2023

zondag 22 oktober 2023

Open Podium

zondag 14 januari 2024

Violenorkest

zaterdag 27 januari 2024

Violenorkest

Alle deelnemers aan het Davina van Wely, Iordens A, Iordens B, de Showcase en het Open Podium zijn automatisch ingeschreven voor deelname aan het Violenorkest. Tim Kliphuis schrijft speciaal voor dit orkest een nieuwe compositie.

Downloads

Lees hieronder het deelnemersreglement:

Heb je vragen?

Heb je vragen, stuur dan een mailtje naar post@vioolconcoursen.nl