Sponsoring
__________

Sponsor het Nederlands Vioolconcours

Help de sterren van morgen aan een succesvolle carrière!

Nederland staat internationaal bekend om zijn rijke viooltraditie. Denk maar aan Jaap van Zweden, Janine Janssen en Herman Krebbers. Het Nederlands Vioolconcours is er om deze Nederlandse vioolcultuur te helpen vernieuwen, ontwikkelen én verbreden. We dragen met onze projecten bij aan de artistieke, professionele en persoonlijke ontwikkeling van álle Nederlandse violisten. 
 
Wij zoeken voor verschillende projecten nog aanvullende financiering.

Nacht van de Viool
Dit eendaags festival vindt op 28 januari 2022 plaats in TivoliVredenburg en brengt deelnemers, professionals en publiek samen. De viool is al lang niet meer alleen een klassiek instrument. Wij willen onze jonge violisten in contact brengen met rolmodellen die zeer verschillende professionele carrières hebben. Op dit eendaags festival staan niet-klassieke vioolmuziek en de sterren van morgen centraal. We geven met name Nederlandse musici een podium; zo komen onze jonge talenten in contact met een grote diversiteit aan rolmodellen.
Kosten: €50.000 (Hoofdsponsor)
 
Jonge Makers Concours
Ook veel jonge ambitieuze Nederlandse violisten die jazz, folk, Arabische of Indiase muziek, of juist urban of pop spelen, willen graag meedoen met het NVC. Speciaal voor hen is het nieuwe Jonge Makers Concours. De eerste editie vindt plaats op 28 januari 2022 in Utrecht.
Kosten: €20.000
 
Adopteer een Geldprijs
Het winnen van onze concoursen is een belangrijke stimulans voor je carrière. Elke prijs bestaat ook uit een geldprijs die de winnaars in staat stelt hun studie in het buitenland voort te zetten of dat ene droomproject eindelijk realiteit te laten worden.
De Oskar Back Prijs bestaat uit een geldbedrag van €12.000. Het totale bedrag dat het NVC aan prijzengeld uitkeert is €40.000.
 
Muziek maakt weerbaar
Wij brengen professionals, jonge talenten én jonge musici met een sociaaleconomische achterstand op podia in Utrechtse en Haagse wijken samen. Het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van deze kinderen groeit enorm in deze inspirerende omgeving waar ze samenwerken met professionals én met leeftijdsgenoten die professionele ambities hebben. Ze voelen zich op deze manier gewaardeerd en gezien. 
Onze partners zijn Kunstkasteel Zuilen en 1001 Nachten in Den Haag.
Kosten per jaar: €10.000
  
Livestreams
Alle optredens van de deelnemers aan het Nederlands Vioolconcours (ca. 120 optredens!) zullen als livestream worden aangeboden. Dit is van enorme toegevoegde waarde voor de deelnemers.
Kosten: €20.000

 • Deelnemers kunnen hun eigen optreden samen met hun docent bestuderen. 
  Deelnemers hebben professionele beeldopname nodig voor promotie op hun eigen mediakanalen.
 • Livestreams maken het mogelijk om, als de coronacrisis voortduurt, het concours toch te laten plaatsvinden.
 • Niet alleen de zichtbaarheid van de deelnemers, maar ook die van het Nederlands Vioolconcours en partners neemt exponentieel toe.  
 • Voor het maken van de livestreams werkt het NVC samen met TivoliVredenburg en ConcertLab. De streams zijn live te volgen en de opnames blijven op YouTube beschikbaar. 

Buitenlandse concerttournee voor laureaten Oskar Back Prijs
Het Nederlands Vioolconcours is een internationale samenwerking aangegaan met het gerenommeerde artiestenmanagement Ekkehard Jung Artists & Projects uit Berlijn. Door deze samenwerking zijn we in staat om de Oskar Back finalisten concerten aan te bieden in diverse concertzalen in heel Europa. 
Dit is tevens een unieke gelegenheid om met de winnaars mee te reizen en hun concert, ergens in Europa, te bezoeken.
Dit project heeft een begroting van €20.000.
 
Nederlandse concerttournee winnaars Oskar Back en Davina van Wely Prijs
Wij organiseren met onze partners tientallen laureatenconcerten in heel Nederland. Het opbouwen van een concertroutine is van essentieel belang voor jonge professionele musici om ervaring op te doen en een publiek op te bouwen. Optredens variëren van een recitalprogramma in Het Koninklijk Concertgebouw, tot uitdagender presentatievormen op Wonderfeel, of een solo tournee met het Residentie Orkest.
Kosten €10.000
 
Wat krijg ik nog meer als sponsor?
Wij nodigen u en uw gasten graag uit voor de finale van de Oskar Back Prijs op 29 januari 2022 in TivoliVredenbrug, Utrecht om kennis te maken met de finalisten, onze beschermheer ZKH Prins Constantijn en onze bestuursleden.

 • Uw organisatie krijgt naams- en logovermelding op de digitale uitingen en het drukwerk van het Nederlands Vioolconcours. (O.a. programmaboeken, website, nieuwsbrieven)
  Het staat u uiteraard vrij om ook van uw kant de sponsorrelatie met het Nederlands Vioolconcours bekendheid te geven. Hiertoe zal het Nederlands Vioolconcours een logo aanleveren.
 • We nodigen uw relaties en jong professionals graag uit voor een Meet & Greet met de finalisten en juryleden.
 • Onze laureaten komen graag bij u optreden. En wat denkt u van inspirerende sprekers tijdens uw evenement?
 • Op inspiratie- en netwerkbijeenkomsten ontmoeten onze viooltalenten uw talentvolle Young Professionals.

Neem contact op
Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Aart-Jan van de Pol, directeur van het Nederlands Vioolconcours, per email op directie@vioolconcoursen.nl of telefonisch
op 06-13588699.