Nieuwsoverzicht

JdH 20210622 VHC Vrijheidscollege's Slot Loevestijn 142 Foto Jelmer de Haas WEB

Jasmijn Vreeburg komt team Nederlands Vioolconcours versterken

16 mei 2024

Jasmijn Vreeburg is de nieuwe projectcoördinator van NVC Op Maat en de regionale Viooldagen. Zij volgt Ruben Timmer op, die dit seizoen de succesvolle pilot van NVC Op Maat leidde en de eerste regionale Viooldagen in Utrecht en Zwolle organiseerde.
Jasmijn heeft veel ervaring in de theaterwereld en speelde als kind zelf ook viool. Wij zijn heel blij dat zij ons team komt versterken.
Met NVC Op Maat ondersteunt het Nederlands Vioolconcours viooldocenten in heel Nederland om hun leerlingen voor te bereiden op deelname aan een van onze projecten. De regionale Viooldagen, met onder andere een concours voor de allerkleinsten, vinden vanaf 2025 plaats in Utrecht, Zwolle, Groningen en Tilburg.

Vacature: projectcoördinator NVC Op Maat en Regionale Viooldagen

26 maart 2024

Voor de projecten NVC Op Maat en de Regionale Viooldagen zoeken wij een projectcoördinator voor ca. 8 uur per week.NVC Op Maat richt zich op beginnende violisten en op de deskundigheidsbevordering van docenten. Doel is meer deelnemers uit de regio’s te werven. Dit doen we door privédocenten, die het NVC nog niet kennen te betrekken in de community en te helpen hun leerlingen voor te bereiden op deelname aan de Regionale Viooldagen en het NVC.

Met de Regionale Viooldagen worden jaarlijks ongeveer 200 kinderen buiten de Randstad bereikt. Deelname aan de Viooldagen is vaak een eerste kennismaking met de landelijke community en voorbereiding op een eerste deelname aan het NVC. Voor de vier Regionale Viooldagen werken we samen met lokale partners, zoals regionale jeugdstrijkorkesten.

Bekijk de vacature

NVC24 Oscar Back Finale © Foppe Schut  lowres S236542

Salomé Bonnema is de winnaar van de Oskar Back Prijs 2024 

21 januari 2024

Zaterdagavond 27 januari was de finale van de Oskar Back Prijs 2024, in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. De finalisten (18-26 jaar) werden begeleid door het Residentie Orkest. De eerste prijs werd gewonnen door Salomé Bonnema, de tweede prijs ging naar Kira van der Woerd en Enzo Kok heeft de derde prijs gewonnen.

De publieksprijs ging na een enorm spannende nek-aan-nekrace naar Enzo Kok, met 36,3% van de stemmen.

Van harte gefeliciteerd alledrie! 

De finale is terug te kijken op onze livestreampagina.

kijk terug

NVC24 Wely Finale © Foppe Schut  pers S235185

Marcel Sutedja wint de Davina van Wely Prijs 2024

21 januari 2024

Zaterdagmiddag 27 januari was de finale van de Davina van Wely Prijs, de finalisten (14-17 jaar) werden begeleid door het Britten Jeugd Strijkorkest. De eerste prijs werd gewonnen door Marcel Sutedja, de tweede prijs ging naar Michelle Kumara en Charlotte Kouwe heeft de derde prijs gewonnen.

Van harte gefeliciteerd alledrie! 

De finale is terug te kijken op onze livestreampagina.

kijk terug

NVC24 Jonge Makers © Foppe Schut  lowres S234043

Dit zijn de winnaars van de Jonge Makers Prijs

21 januari 2024

Donderdag was de finale van de Jonge Makers  Prijs, de prijs voor violisten die andere genres dan klassiek spelen. De drie finalisten speelden ieder een originele compositie geïnspireerd op de Olympische spelen in 2024, Parijs. Ook stond er een originele hertaling van een klassiek stuk op het programma en een origineel geschreven stuk.

Eerste prijs: Noah Hassler Forest
Tweede Prijs: Teddy Sicking
Derde Prijs: Sybren Holwerda

Van harte gefeliciteerd alledrie! 

De finale is terug te kijken op onze livestreampagina.

kijk terug

NVC24 Iordens B © Foppe Schut  pers S233366

Dit zijn de winnaars van de Iordens A en B Prijs

21 januari 2024

Zondag was de finale van de Iordens A en B  Prijs. De viooltalenten van 10-12 jaar (A) en van 13 en 14 jaar (B) hadden vrije repertoirekeuze voor vioolsolo of viool en piano duo van ongeveer tien minuten.

Zoi Degtiareva won de Iordens A Prijs 2024. Anne Sophie van Lier won de tweede, en Sara Kamaza de derde prijs. Bij Iordens B Prijs ging de eerste prijs naar Katja Naegele, de tweede naar Quinten van Brummen en Floor Kes won de derde prijs.

We feliciteren deze zes kanjers met hun fantastische prestatie, allemaal heel erg goed gespeeld!

De finale is terug te kijken op onze livestreampagina.

kijk terug

NVC24 OB © Foppe Schut  lowres S232654

Finalisten Oskar Back Prijs bekend

21 januari 2024

Dit zijn de finalisten van de Oskar Back Prijs 2024 die zaterdagavond 27 januari aanstaande zullen schitteren op het podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg: Enzo Kok, Kira van der Woerd en Salome Bonnema.

De drie finalisten soleren met het Residentie Orkest onder leiding van Jonathan Bloxham. De jonge vioolmagiërs kunnen al hun temperament en virtuositeit kwijt in het geliefde Vioolconcert van Mendelssohn of het vurige Symphonie espagnole van Lalo. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden reikt de prijzen uit na de finale.

Performance Prijs
De Prijs voor de Beste Performance van de Oskar Back Prijs 2024 is toegekend aan Quintijn van Heek. De jury prees zijn plezier in het spel, zijn passie voor jazz en het feit dat de violist risico's durfde te nemen. De vormgeving van zijn performance was simpel en doeltreffend, en de jury noemde zijn performance heel eigen bij de uitreiking van de prijs na afloop van de Halve Finale van de Oskar Back Prijs 2024.

De halve finale is terug te kijken op onze livestreampagina.

kijk terug