Terugblik

Nederlands Vioolconcours en -festival 2020

Drie weken lang stond Utrecht in het teken van de viool. Ruim 100 violisten gaven samen meer dan 128 concoursoptredens. Voor het eerst werd het Nederlands Vioolconcours gecombineerd met een festival, met 12 bijzondere concerten. Zo werden de spannende (halve) finales van jong viooltalent afgewisseld met concerten door oud-winnaars. In de curated concerten speelden violisten genre-overschrijdende muziek op verschillende nieuwe concertlocaties in de stad. 

Oskar Back en Davina van Wely Prijs
Op zaterdag 25 januari en zaterdag 1 februari waren de finales. De 24-jarige Coraline Groen won de Oskar Back Prijs. Kaya Gür (17) was de winnaar van de Davina van Wely Prijs. Tess Verweij won de Iordens B Prijs en Adinda van Delft de Iordens A Prijs. Daarnaast werden er o.a. prijzen uitgereikt voor de beste Performance, en de beste uitvoeringen van de nieuwe composities van Maxim Shalygin, Vanessa Lann, Arnold Marinissen en Trevor Grahl. Bekijk hier allle prijswinnaars van deze concours-editie.
Als onderdeel van het Talentsupport programma staat voor de prijswinnaars een reeks aan concerten gepland. Wil je het talent blijven volgen? Bezoek dan zeker één van deze concerten.

Video's

Van de optredens van de halvefinalisten in de Oskar Back en Davina van Wely Prijs zijn videoopnamen gemaakt. Bekijk deze op ons YouTube kanaal. Daar tref je ook andere filmpjes aan van onze finalisten.

Foto's

Geniet nog even na van het concours door op ons Flickr-account te foto's terug te kijken.

Persaandacht

De media had ook belangstelling voor het concours. Bekijk hier diverse artikelen en bekijk en beluister onze deelnemers bij o.a. Podium Witteman en NPO radio 4.