Logo NVC op maat
Viooldag22 .HR. © Foppe Schut  S226700
NVC Op Maat
Meld je aan

NVC Op Maat voor jouw leerlingen

Samen kansen creëren voor de jongste violisten met NVC Op Maat.

Wist je dat het Nederlands Vioolconcours behalve de concoursen ook de inspirerende Showcase en het laagdrempelige Open Podium organiseert? Echt iets voor jouw leerlingen.

Met NVC Op Maat ondersteunt het Nederlands Vioolconcours viooldocenten in heel Nederland. Wil jij je leerlingen optimaal voorbereiden op deelname aan de Showcase, het Open Podium, of misschien wel de Iordens Prijzen van het Nederlands Vioolconcours in januari 2026 in Utrecht? Dan is NVC Op Maat voor jou.

Samen kijken we wat jij nodig hebt om je leerlingen optimaal voor te bereiden en maken we een individueel en impactvol plan, dat verder gaat dan één enkele activiteit. Denk bijvoorbeeld aan extra lestijd, huur van ruimtes voor (nieuwe) activiteiten zoals periodieke groepslessen, of het inhuren van een goede pianist. We gaan graag met jou in gesprek om een plan op maat te maken; een plan waar jij echt mee geholpen bent.

De enige voorwaarde is dat een of meer van jouw leerlingen meedoen aan het NVC in januari 2026.

NVC Op Maat wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de nalatenschap van Erik Mulder. Erik Mulder nam het NVC op in zijn testament waardoor wij dit mooie traject hebben kunnen ontwikkelen. Hier lees je meer over wie Erik Mulder was en waarom hij het NVC in zijn testament opnam. Dit project is feestelijk gelanceerd tijdens de Nederlandse Viooldag op 22 oktober 2023, lees hier het persbericht.

Meer weten of meedoen?

Ben jij viooldocent en wil je meedoen of wil je meer weten? Stuur dan een bericht naar Jasmijn.

Waarom NVC Op Maat?

Het is de missie van het Nederlands Vioolconcours om de Nederlandse vioolcultuur te helpen vernieuwen, ontwikkelen én verbreden, en bij te dragen aan de artistieke, professionele en persoonlijke ontwikkeling van álle Nederlandse violisten. Een rijke vioolcultuur staat of valt bij goed onderwijs. Door het verdwijnen van veel muziekscholen in Nederland staat het muziekonderwijs onder grote druk. Veel viooldocenten zijn gedwongen een privépraktijk op te bouwen en hebben te maken met alle extra uitdagingen die daarbij komen kijken. Zo hebben viooldocenten die lesgeven vanuit huis niet altijd dezelfde faciliteiten die muziekscholen bieden, en ontbreekt het vaak aan de tijd om leerlingen extra aandacht te geven.

NVC Op Maat helpt viooldocenten hun leerlingen optimaal voor te bereiden op deelname aan het NVC in januari 2026.

Viooldag22 .HR. © Foppe Schut  S227473
Meld je aan