Diamanda Dramm

Born - REMIX

Diamanda La Berge Dramm maakte een rework van haar nummer Born, met NVC talenten uit het hele land én 12 jonge vioolleerlingen van Stichting Kunstkasteel Zuilen.

Tijdens de Nederlandse Viooldag op zondag 24 oktober zal het eindresultaat van dit bijzondere project te horen zijn tijdens het slotconcert. 

Born - Diamanda La Berge Dramm
Arrangement: Amber Kemp, Alissa Rietveld, Floor Kes, Luca van der Waals, Mathilde van der Wal, Per de Koster, Rebekka Bezemer, Yente OverbeekEdit: Sonne Scheermakers en Diamanda La Berge Dramm
Origineel: https://www.youtube.com/watch?v=6kt8zDcRFxA
Met dank aan: Esther Damsma in ’t Groen

Shauntell Baumgard

urban arts talent van het Nederlands Vioolconcours

In 2019 zijn de jonge violiste Shauntell Baumgard en het Nederlands Vioolconcours een tweejarig ontwikkeltraject gestart, in het kader van de regeling ‘urban arts talent 2018-2020’ van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Shauntell volgt workshops in verschillende muziekgenres, zoals jazz, hiphop en urban. Hierdoor ontwikkelt Shauntell haar eigen stijl. Naast urban, speelt Shauntell tango en kamermuziek. Ook startte ze haar eigen vioolschool in Den Haag en Rotterdam.
Shauntell zal eind 2021 enkele eigen hiphop/urban-nummers uitbrengen en haar muziek met een video en zo mogelijk een tour promoten. Zij treedt ook op tijdens de Nacht van de Viool op 28 januari 2022. In 2020 gaf ze met Yannick Hiwat een concert tijdens het Nederlands Vioolconcours. 
 
Het Nederlands Vioolconcours is op zoek naar manieren om de rijkdom en verworvenheden van niet-klassieke stijlen en die van de klassieke tradities dichter bij elkaar te brengen. We willen musici en organisaties van elkaar laten leren en elkaar laten inspireren. Niet alleen Shauntell heeft zich tijdens dit traject ontwikkeld, maar ook het Nederlands Vioolconcours heeft zijn visie op vioolmuziek verbreed. De nieuwe Jonge Makers Prijs is bijvoorbeeld een logisch gevolg van de samenwerking tussen Shauntell en het Nederlands Vioolconcours.