Nederlands Vioolconcours

Het Nederlands Vioolconcours organiseert een tweejaarlijks Vioolconcours en Festival in Utrecht. De volgende editie vindt plaats in januari 2022.

In 2022 introduceert het Nederlands Vioolconcours de Jonge Makers Prijs voor niet-klassieke  violisten. En natuurlijk maken we ons ook weer op voor de bekende concoursen, de Oskar Back Prijs, de Davina van Wely Prijs, de Iordens A en B Prijzen, en niet te vergeten de Showcase. 
Inschrijving start op maandag 2 augustus 2021.
De repertoirelijsten zijn vanaf 1 maart 2021 beschikbaar op deze website. 

De missie van de Stichting Nederlandse Vioolconcoursen is het helpen ontwikkelen van de Nederlandse Vioolcultuur. Wij helpen in de individuele ontwikkeling van jonge musici en willen bijdragen aan een vruchtbaar en innovatief cultureel klimaat van de hoogst denkbare kwaliteit.
Het Nederlands Vioolconcours is in 2012 ontstaan uit een fusie van drie vioolconcoursen afkomstig uit Amsterdam (Oskar Back Concours, 18-26 jaar) en Den Haag (Davina van Wely Concours, 14-17 jaar; en Iordens Viooldagen, 10-14 jaar). Het concours heeft een landelijk bereik en is sinds 2016 gevestigd in Utrecht.