Gratis adviesgesprekken docenten
aanmelden

Adviesgesprekken voor docenten

speciale pilot

Het Nederlands Vioolconcours en de ESTA nodigen viooldocenten uit om mee te doen aan een speciale pilot. Dit gratis adviestraject is bedoeld om viooldocenten te informeren over de mogelijkheden voor hun leerlingen om deel te nemen aan het Nederlands Vioolconcours in januari 2022. Het Nederlands Vioolconcours organiseert voor deze leerlingen o.a. de Iordens A en Iordens B Prijzen, de Showcase en het Open Podium. Maar hoe weet je nu wat het meest geschikt is voor jouw leerlingen?

Ilone Sie Dhian Ho

Adviespanel via zoomsessie

Een adviespanel met o.a. Ilona Sie Dhian Ho, hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, adviseert viooldocenten in een individuele zoomsessie over de deelname mogelijkheden van jouw leerlingen van 6 tot en met 14 jaar. Docenten kunnen ter voorbereiding korte filmpjes insturen van hun leerlingen en aangeven op welke punten ze in ieder geval advies willen.
Inschrijving opent in mei en kan via de website van het Nederlands Vioolconcours. De individuele zoomsessies vinden plaats in juni en juli.

Aanmelden in vier stappen

Stap 1 Aanmelden
Aanmelden kan vanaf 10 mei 2021
Gebruik hiervoor onderstaand formulier. Let op, er is beperkt plek in deze pilot, dus meld je snel aan. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
Vergeet niet aan te geven op welke punten je in ieder geval advies willen krijgen. Noem ook minimaal 3 stukken die je geschikt lijken om voor de Iordens Prijs voor te bereiden.

Stap 2 Insturen korte filmpjes
Deadline 21 juni 2021
Deze filmpjes bestaan uit videoopnames (2x2 minuten is genoeg) van jouw leerling, met in ieder geval twee contrasterende werken:
A) werk met focus op snelheid en techniek;
B) werk met focus op interpretatie en toonvorming
Filmpjes kunnen op een verborgen YouTube kanaal gezet worden, graag zonder password. Stuur de link naar post@vioolconcoursen.nl.
 
Stap 3 Adviesgesprekken 
Juni en juli 2021
Een adviespanel met o.a. Ilona Sie Dhian Ho, hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, adviseert in een individuele zoomsessie over de deelname mogelijkheden van jouw leerlingen van 6 tot en met 14 jaar. De individuele zoomsessies vinden plaats in juni en juli en worden in overleg met de deelnemers gepland.
 
Stap 4 Speciale Try out-dag
28 november en 12 december
Zondag 28 november of zondag 12 december 2021 vindt er een speciale try-out dag plaats in Utrecht. Leerlingen van de deelnemende docenten treden op tijdens een speciale try-out. Een van de adviespanelleden is daarbij aanwezig. Deze dag is bedoeld om je leerlingen alvast te laten proeven hoe het is om op het podium te staan en om de puntjes op de ‘i’ te zetten, bijvoorbeeld m.b.t. de positie op podium, stemmen, aangeven van inzetten, etc.

Voor vragen over de Docentenpilot, neem contact op per email post@vioolconcoursen.nl.
 
Het Nederlandse Vioolconcours behoudt zich het recht voor tijdens haar evenementen foto’s en korte video’s voor publiciteitsdoeleinden te maken. De deelnemers verklaren zich akkoord bij inschrijving met de publicatie van foto’s en video’s door het Nederlands Vioolconcours. Uiteraard worden je gegevens vertrouwelijk behandeld, zoals je ook kunt teruglezen in onze privacyverklaring.

De adviesgesprekken voor viooldocenten wordt mede mogelijk gemaakt door ESTA.