Nederlandse Viooldag

Koninklijk Conservatorium, Den Haag

Op zondag 24 september vindt de Nederlandse Viooldag plaats in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Een dag voor jong en oud met een bomvol programma! 
Kom kijken en luisteren naar de workshops van Jan Willem de Vriend, Oene van Geel, Tiziana Pintus, Diamanda Dramm of geef je op voor de masterclasses door Philippe Graffin (18 - 26 jaar), Vera Beths (14 - 17 jaar) of Peter Brunt (10 - 14 jaar). Doe mee met de Luisterquiz van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) of vraag om advies bij de diverse vioolbouwers. En geniet van de kindervoorstelling 'De kleine Mozart' door Marieke de Bruijn met haar kwartet of swing mee met de tangoband van Santiago Cimadevilla. Ook blikken we alvast vooruit op de Vioolconcoursen 2018 en zijn de componisten aanwezig die de opdrachtcomposities hebben geschreven voor de aanstaande vioolconcoursen in januari 2018. Zij zullen een toelichting geven op hun stukken en kunnen al je vragen over de opdrachtcompositie beantwoorden.

NMF
Probeer verschillende instrumenten en ervaar de mogelijkheden! Het NMF opent een violenspeeltuin. Ongedwongen kennis maken met verschillende bouwers, van oude tot moderne Haagse en Amsterdamse meesters. Je mag ze bespelen, bekijken of samen met een vriend(in) aan elkaar laten horen. We sluiten af met een Luisterquiz: het interactieve spel waar 3 bijzondere violen uit de collectie van het NMF door Eva van Haaften (1e prijs Davina van Wely 2009) aan de tand worden gevoeld. Herken je de 3 violen nog als Eva ze vanachter een kamerscherm bespeelt?

Bekijk hier alvast het voorlopige blokkenschema (wijzigingen voorbehouden).

Schrijf je hier in